dissabte, 29 de gener del 2011

Dolce Gusto preveu contractar 70 treballadors més a Girona

El primer any de la planta supera les expectatives i la multinacional tanca l'any venent 400 milions de càpsules

La fàbrica de càpsules Dolce Gusto de Girona preveu contractar 70 treballadors més en sis mesos. El primer any de funcionament de la planta ha superat amb escreix les expectatives. La previsió inicial de la multinacional Nestlé era tenir una plantilla de 100 persones però les bones perspectives han fet que tanquessin el 2010 amb una plantilla de 180 empleats. En el pròxim mig any l'ampliaran arribant als 250 treballadors. Des de la planta de Girona han produït i distribuït 400 milions de càpsules Dolce Gusto. El 60% les han exportat al mercat europeu mentre que la resta, el 40%, l'han distribuït al mercat espanyol.

El primer any de funcionament de la fàbrica ha superat amb escreix les expectatives. Tant que la multinacional ha contractat més empleats dels previstos d'entrada. En les previsions inicials Nestlé calculava que durant el 2010 arribarien a una plantilla de 100 treballadors. Finalment, han tancat l'any amb 80 empleats més, és a dir, amb una plantilla de 180. A més, creuen que aquest bon funcionament continuarà i, per això, preveuen contractar 70 persones més fins a l'estiu i arribar als 250 treballadors.

Dolce Gusto de Girona ha tancat el 2010 produint i comercialitzant 400 milions de càpsules de cafè. Sis de cada deu van a parar al mercat europeu amb exportacions. De fet, això ha fet que entre el gener i el novembre del 2010 hagi incrementat en un 263,3% les exportacions de cafè des de Girona. Una bona notícia en temps de crisi tot i que l'exportació d'aquest producte només representi el 0,4% del total d'exportacions que es fan des de la demarcació.

Nestlé també incrementarà la capacitat productiva al llarg del 2011. Actualment té quatre línies de producció en funcionament quan la capacitat màxima de la factoria és de vuit. Encara falta concretar en quantes línies augmenta la producció i si finalment la fàbrica treballarà a ple rendiment.