dimecres, 25 de maig del 2011

L´atur a l´Estat espanyol trigarà 15 anys a recuperar-se

Fins l'any 2026 no es tornaran a registrar nivells semblants als d'abans de l'actual crisi econòmica


ACN/PARÍS La taxa d'atur a l'Estat arribarà al màxim aquest any (20,3%) i baixarà lentament en els propers anys fins arribar als registres d'abans de la crisi el 2026 (8,9%). Aquestes són les conclusions de l'informe semestral sobre Perspectives Econòmiques que l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha presentat aquest dimecres a París.

L'organització preveu que l'economia espanyola creixi un 1% el 2011 i un 1,5% el 2012, any en què la taxa de desocupació s'espera que baixi al 19%. Tot i la disminució, l'estat espanyol continuaria sent el membre amb més percentatge de desocupats entre els 34 membres de l'OCDE.

Segons les previsions de l'organisme, el dèficit pressupostari passarà del 9,2% de l'any passat al 6,3% enguany, per rebaixar-se al 4,4% l'any que ve gràcies a l'efecte de la disminució de la despeses.

L'OCDE afirma en el seu informe que algunes de les mesures d'austeritat per l'any vinent "encara no són prou concretes" i que el govern "ha d'estar preparat per adoptar més mesures si cal".

L'organisme també recomana alleugerir la despesa dels acomiadaments dels treballadors amb contractes fixes per anar cap a un règim contractual més unificat.

1 comentari:

BASS ha dit...

Recobrar vol dir tornar a entrar en possessió d'una cosa i jo crec que si hem de tornar com avanç ...