dimarts, 30 de novembre del 2010

OPOS




Treball


OPOSICIONS. Informació i convocatòries

Presentació

L’Administració pública pot ser una possibilitat interessant per accedir al món laboral. Per poder treballar en la funció pública (local, autonòmica o estatal) s’ha de fer un seguit de proves d’accés, amb un resultat classificatori, denominades oposicions. L’oferta pública d’ocupació de les diferents administracions surt publicada en els diaris oficials corresponents.
Administracions públiques
Generalitat de Catalunya

Una de les possibles administracions on pots treballar com a funcionari/ària és la Generalitat de Catalunya. Al web de la Generalitat de Catalunya, concretament al Departament de Governació i Administració Pública, disposes d’informació sobre oposicions i sobre la funció pública de Catalunya. A l’apartat de calendari d’ofertes públiques i convocatòries hi pots consultar tant els processos selectius oberts com els pendents de convocatòria.

Administracions locals a Catalunya

També pots treballar de funcionari/ària a l’Administració local a Catalunya, és a dir, en un ajuntament, un consell comarcal, una diputació o en algun altre tipus d’organització supralocal. Pots consultar l’oferta pública existent en les convocatòries oficials que surten publicades en els diaris oficials de les províncies (BOP)

Pel que fa exclusivament a la Diputació de Barcelona, en el seu apartat treballar, hi pots consultar un llistat que recull l’oferta pública de treball que ofereix aquesta Administració.
L’enllaç amb el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona et permet fer una cerca ràpida de les convocatòries d’oferta pública tant de la Diputació com dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

Diputació de Girona: en l’apartat d’actuacions i serveis pots accedir al menú de recursos humans. Hi pots consultar informació sobre ofertes de treball a la Diputació de Girona. Si vols conèixer les convocatòries dels ajuntaments d’aquesta demarcació, ho pots fer per mitjà del Butlletí Oficial de la Província de Girona.

Pel que fa a les convocatòries d’oposicions de la demarcació de Lleida (Diputació i ajuntaments), has de consultar directament el Butlletí Oficial de la Província de Lleida. A l'apartat oferta pública es publiquen les convocatòries.

En el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona pots consultar el document word amb les convocatòries vigents d’oposicions que ofereixen tant la Diputació de Tarragona com els ajuntaments d’aquesta demarcació.

Administració de l'Estat

Una altra manera d’accedir a la funció pública és mitjançant les oposicions que convoca l’Administració de l’Estat. En el web del Ministerio de Administraciones Públicas hi pots consultar: una llista d’ofertes de treball dels diferents ministeris i organismes de l'Administració de l’Estat i informació general o específica de cada concurs d’oposicions.

Unió Europea

La Unió Europea també convoca places de funció pública per treballar-hi com a funcionari/ària mitjançant oposicions. En el seu web hi ha un servei de documentació amb informació sobre oposicions a l'administració de la UE.

Altres recursos

Totes les convocatòries oficials es publiquen en els diaris o butlletins oficials:
- Administració de l’Estat: BOE (Butlletí Oficial de l’Estat)
- Generalitat de Catalunya: DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya)
- Unió Europea: DOUE (Diari Oficial de la Unió Europea)

Portals i altres webs sobre oposicions
Web
Informació
Portals
Convocatòries d’oposicions, beques i cursos
Cercador d’oposicions i feina en el sector públic
Cercador d’oposicions i feina en el sector públic
Canal Oposiciones Cercador d’oposicions
Portal d’oposicions i cursos
Convocatòries d’oposicions
Descripció de les diverses modalitats d’oposicions
Convocatòries d’oposicions, beques i ajuts
Oposicions al cos de professors de Secundària
Portal d’oposicions
Oposicions del sector sanitari
Temaris, tests i exercicis per preparar les oposicions
Tests i exercicis
El Temario Temaris d’oposicions
Oposicion.com Preparació d’oposicions en línia
Oposiciones de Música Cursos en línia per preparar les oposicions al cos de professors de música
Oposiciones.net Centres per preparar les oposicions
Opositest Tests per a preparar les oposicions als cossos de policia, justícia i presons
Temario-Oposiciones Temaris d’oposicions