dijous, 1 de desembre del 2011

Una trentena de majors de 50 anys ha aconseguit feina amb Reinicia´t

Una trentena de majors de 50 anys ha aconseguit feina amb Reinicia´t

Un total de 147 persones han participat al programa Reinicia't de l'Ajuntament de Girona

07:44
VOTI AQUESTA NOTÍCIA



Eva Fortià, Manel Serrat, Marta Madrenas i Laura Poch, ahir a Girona.<br />
Eva Fortià, Manel Serrat, Marta Madrenas i Laura Poch, ahir a Girona.
marc martí

GIRONA | DDG Un total de 147 persones més grans de 50 anys han participat durant aquest any al programa Reinicia't de l'Ajuntament de Girona, que té com a finalitat oferir orientació laboral i acompanyament a la inserció a la gent més gran de 50 anys en situació d'atur. De les 147, 28 s'han inserit laboralment -14 homes i 14 dones- principalment entre el sector serveis.

El balanç d'aquest programa el va presentar ahir la regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, juntament amb la directora del Servei Municipal d'Ocupació, Eva Fortià, i dues persones que han participat en el programa, en Manel Serrat i la Laura Poch.

Finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en aquest temps els participants han treballat aspectes relacionats amb factors que incideixen directament i indirectament en la incorporació al mercat de treball, com l'analfabetisme digital, els canvis en el mercat laboral, currículum ocult, competitivitat, l'edat, la formació i reciclatge, factors sociològics, context socioeconòmic i ràtio d'adaptabilitat.
En concret, segons van explicar ahir, en arribar als 50 anys les dificultats per trobar feina són molt grans si la persona queda en situació d'atur, ja sigui per manca de formació -i les empreses per no voler formar-, de titulacions o altres aspectes que ara, amb el Reinicia't, hi troben una nova oportunitat.