dijous, 17 de novembre del 2011

Hi ha una oferta per cada 182 aturats.

L´Exèrcit concentra una de cada cinc ofertes laborals que gestiona el SOC a Girona

Els serveis públics d'ocupació han tramitat 3.223 ofertes de feina a la demarcació des de principis d'any, un 40 per cent menys que el 2010

GIRONA | ORIOL PUIG
El Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) gestionava el mes passat 316 ofertes de llocs de treball a les comarques gironines. D'aquestes, 68, un 21 per cent del total, corresponinen a ocupacions militars. L'exèrcit es converteix d'aquesta manera en un dels principals usuaris dels serveis públics d'ocupació. Per grans grups, només del d'"empleats d'oficina comptables i administratius", registrava més ofertes, un total de 89.
La dada és un reflex que les empreses gironines segueixen confiant poc en el paper de l'administració pública com a intermediadora en el mercat de treball.Des de principi d'any, el SOC ha gestionat un total de 3.223 ofertes laborals a la demarcació, un 40 per cent ?menys que en els 10 primers mesos de l'any passat. En l'actualitat, hi ha una oferta per cada 182 aturats.

Evolució comarcal
En un mercat de treball poc dinàmic i on encara se segueix destruint ocupació, els descens de les ofertes que les empreses presenten als serveis públics és generalitzat a totes les comarques gironines, especialment al Ripollès (-55 per cent) i el Pla de l'Estany (-54 per cent).
El 80 per cent de les ofertes actives al mes d'octubre corresponien al sector serveis. Segons les dades de la Generalitat, sis de cada deu no exigien cap categoria laboral determinada, el que és significatiu que corresponen a feines de baixa qualificació professional.
D'altra banda, dues de cada tres ofertes no estableix cap edat per accedir al lloc de treball que s'ofereix, si bé un 31 per cent el limita a una edat inferior als 45 anys.
Pel que fa a la tipologia del contracte que ofereixen les empreses, més del 93 per cent són de caràcter eventual. De fet, un de cada quatre té una durada inferior als 3 mesos, i el 62 per cent de menys de 6 mesos.