dimecres, 15 de juny del 2011

Manifest

Desprès de llegir el manifest que ha penjat el meu company aquí al blog, he decidit penjar una sel·lecció de punts, que m han semblat curiosos

Cal dir que no hi son tots ni que tampoc estan per l’ordre

o Expropiación por el Estado de las viviendas construidas en stock que no se han vendido para colocarlas en el mercado en régimen de alquiler protegido.

- Una de les obligacions del estat es protegir la propietat privada, quin us donin els propietaris de la seva propietat es indiferent

o Ayudas al alquiler para jóvenes y todas aquellas personas de bajos recursos.

- Les subvencions distorsionen el mercat lliure i fan que els preus dels lloguers siguin mes alts de manera artificial

o Contratación de personal sanitario hasta acabar con las listas de espera.

- Si es crea un clima de lliure competència entre entitats sanitàries, aquestes optimitzaran millor els recursos i augmentaran la seva competitivitat (aquest punt es aplicable a tots els que parlen de subvenció o reducció artificial de preus)

o Prohibición de cualquier tipo de rescate o inyección de capital a entidades bancarias: aquellas entidades en dificultades deben quebrar o ser nacionalizadas para constituir una banca pública bajo control social.

- Crec que aquest punt te una contradicció, nacionalitzar els bancs es intervenir-los, per això es millor deixar que caiguin i bancs que han fet els deures, comprin els que han caigut a preu de saldo fent que els que no han sabut valorar els riscos de certes inversions siguin arruïnats i expulsats del sistema per el propi mercat.

o Prohibición de inversión de bancos españoles en paraísos fiscales.

- Si hi ha paradisos fiscals es que tambe existeixen inferns fiscals i tant dolent es ser una cosa com l’altre.

o Establecimiento de mecanismos efectivos que garanticen la democracia interna en los partidos políticos.

- Els partits politics son entitats privades i com a tal es poden gestionar com vulguin, si algú no l’hi agrada que fundi el seu propi partit amb totes aquestes garanties, tambe cal recordar que ERC es un partit assembleari i mira com estan.

o Referéndums obligatorios para toda introducción de medidas dictadas desde la Unión Europea.

- Si a les eleccions per triar els nostres representants a Europa no vota ni el 30%, que fa pensar que en els referèndums la cosa serà diferent