dijous, 17 de març del 2011

Sabeu l acudit spain is difernt

El Congrés veta una pregunta sobre el rei espanyol per 'irreverent'

ICV havia presentat una pregunta sobre l'adquisició d'una cinta mecànica de 14.000 euros pel monarca, però la Mesa l'ha tombada perquè titllava la despesa 'd'obscena'

La Mesa del Congrés dels Diputats no ha admès una pregunta presentada al registre de la cambra baixa espanyola, on ICV preguntava per l'adquisició d'una cinta mecànica per la Casa Reial espanyola amb un cost de 14.065 euros per tal que el rei espanyol hi faci exercici. L'òrgan parlamentari ha considerat que considerava "irreverent" la pregunta perquè qualificava la despesa "d'obscena", fet que ha comunicat personalment el president del Congrés a la diputada ecosocialista que la va presentar, Núria Buenaventura. De fet Buenaventura ha confirmat que no té cap inconvenient a reformular la pregunta obviant els termes que, pel que sembla, ofenen els membres de la Mesa. L'objectiu de la pregunta és que el govern espanyol informi de perquè els diners d'aquesta despesa surten de les arques espanyoles i no del pressupost que té assignat anualment la Casa Reial, que és de més de 8,4 milions d'euros.

ICV també es pregutna perquè cal adquirir aquesta cinta mecànica i si el rei espanyol no podria "passejar" pels jardins del seu palau en comptes d'encarregar un aparell de 14.000 euros.

La cinta disposa de dispositius per evitar accidents i tota mena de comoditats, com ara una pantalla de TDT, connexió a Internet i possibilitat de connectar-hi dispositius electrònics com reproductors de música o de vídeo. El departament encarregat de la compra va ser Patrimonio Nacional, que depèn del ministeri espanyol de Presidència.