divendres, 18 de febrer del 2011

Inditex crearà prop de 500 llocs de treball a la planta de Tordera

La multinacional tèxtil invertirà 190 milions d'euros entre el 2011 i el 2015 a la planta logística del Maresme

17-02-2011
Enviar
Imprimir
Aumentar el texto
Reducir el texto
Una treballadora en una de les plantes d'Inditex
Una treballadora en una de les plantes d'Inditex | Inditex
EP El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha avançat aquest dijous que Inditex farà una inversió milionària a Tordera (Barcelona), on ja hi té un centre logístic; per la seva banda, Ryanair es fa pregar amb el seu anunci de retallar dràsticament els vols.

Ho ha revelat en declaracions a Ràdio4-RNE mentre el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, mantenien una reunió a Palau amb el vicepresident i conseller delegat del grup Inditex, Pablo Isla, i l'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia.

Aquesta inversió, segons Homs, comportarà la creació de centenars de llocs de treball i visualitza que Catalunya és capaç de «tirar endavant».

Aquesta notícia arriba 24 hores després de l'anunci de Ryanair de suprimir la meitat dels vols a Girona per discrepàncies a l'hora de renovar el conveni amb la Generalitat.

En concret, l'aerolínia de baix cost té intenció de cancel·lar 18 rutes i reduir-ne la freqüència d'unes 17 més, del total de 66 rutes que, ara per ara, opera des de l'Aeroport de Girona, fet que suposarà 1,7 milions de passatgers menys a l'any.

«Uns tiren per aquí i els altres per allà, però com que la demanda de fora i l'oferta que pot generar Catalunya en el sector turístic és molt gran ja s'anirà veient com les coses aniran situant-se on han de situar-se», ha subratllat. El portaveu del Govern ha evitat criticar l'actitud de Ryanair en la negociació tot i que ha deixat clar que l'estil de la companyia de baix cost «és ben conegut en el món de l'aviació civil».

D'altra banda, també ha reaccionat a les paraules del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, afirmant que no revisarà el sistema de finançament autonòmic «cada quatre dies».

A més de no sorprendre'l, Homs ha recordat, també, que l'exconseller d'Economia, Antoni Castells, va enviar el setembre de l'any passat una carta a la seva homòloga estatal, Elena Salgado, on li reclamava la dotació del Fons de Competitivitat «que ara, Zapatero, diu que fins al 2012 no ens la donarà».

Per aquesta raó, ha advocat per fer pressió política a Madrid perquè, segons la seva opinió, és l'únic llenguatge que acaben entenent: «Han de sentir l'alè dels nostres vots».

A més de justificar les retallades pressupostàries en diferents departaments de la Generalitat i, alhora, suprimir l'impost de successions, Homs ha destacat que la recuperació econòmica «començarà aquest 2011», tot i que ha avisat que l'administració haurà de passar un parell d'anys amb restriccions per enfortir l'Estat del Benestar

1 comentari:

BASS ha dit...

Mireu els comentaris no tenen desperdici.